PRODUKTER

MANDELGREN

KURSER 2024

Vi håller just nu på att planera och utveckla våra kurser som vi ska ha 2024. De kurser du ser nedan är de vi hade 2023. Återkom gärna lite senare för att se nya datum och kursinnehåll. 

Våra kurser finns både som praktiska på plats på Gevertska Gården utanför Vara, eller som on-line seminarier.

Våra kurser för professionella

LINOLJEFÄRG. Hållbara recept från 1700-talet

Vårens första kurs riktar sig till kulturmålare, arkitekter och antikvarier som arbetar med restaureringsmåleri och vill använda linoljefärg med så historiska egenskaper som möjligt med långa underhållsintervall.

Vi går igenom målningsbeskrivningar och hantverksteknik samt rutiner för att få kontroll över såväl kvalitetssäkring som arbetsmiljöfrågor.

I KURSEN INGÅR: Förberedande föreläsning att ta del via länk från sju dagar innan workshop (29/4) / Kurskompendium med recept, målningsbeskrivningar och arbetsmiljörutiner / Materialprovsamling; målade referensprover på underlag som trä, fönster och sten / Lunch, kaffe och fika / Diplom för deltagande i Mandelgrens 1-dagskurs för yrkesverksamma.

KURSLEDARE: Kerstin Lyckman – Konservator, färgforskare och grundare till Mandelgren AB

VAR? Mandelgrens ateljéer på Gevertska Gården utanför Vara.

NÄR? Lördagen den 29 april 10.00 – 16.00.

KURSAVGIFT: 3 200:- inkl moms (25%).

ANMÄLAN: Fyll i formuläret längst ner på denna sida.

Våra kurser för privatpersoner

LINOLJEFÄRG FÖR HUSÄGARE OCH HUSVÅRDARE

Workshop för privatpersoner den 14 maj 10.00 – 16.30 i Mandelgrens ateljéer i Västergötland.

Gör din egen linoljefärg! En motsvarande, men mer praktiskt orienterad kurs, anpassad för privatpersoner ger inblick i hur man själv kan tillverka färg av linolja och pigment, och hur man därmed själv kan styra linoljefärgens egenskaper som livslängd, torktider och inte minst: -kostnader.

Att göra sin linoljefärg som på den gjordes på 1700-talet. Om hur material och hantverk samverkar för lång livslängd utvändigt. Underlag och förarbete på tidigare målat och omålat trä, sten metall, puts och sten. Sjuttonhundratalets hantverksteknik som oljedränkning, grundoljning som på 1700-talet och måleri-teknik. Vilka pigment och kulörer håller längst, och varför? Är dyra penslar bäst? Och hur gör man för att de skall hålla sig mjuka och spänstiga tills de slits ut, istället för att stelna?

I KURSEN INGÅR: Förberedande föreläsning att ta del av från sju dagar innan workshop / Kurskompendium med recept och målningsbeskrivningar / För- och eftermiddagsfika samt lunch / Rabatt 10% på linolja, kitt och linoljefärg från Mandelgren AB, erbjudandet gäller för deltagare till och med sju dagar efter workshop.

KURSLEDARE: Kerstin Lyckman – Konservator, färgforskare och grundare till Mandelgren AB

VAR? Mandelgrens ateljéer på Gevertska Gården utanför Vara.

När? Söndagen den 14 maj 10.00 – 16.00.

KURSAVGIFT: 1 990:- inkl moms (25%).

ANMÄLAN: Fyll i formuläret längst ner på denna sida.

FÄRG FÖR TRÄDGÅRDEN

Workshop för alla, den 18 maj 10.00 – 16.30 i Mandelgrens ateljéer i Västergötland.

Här är kursen för den verkliga trädgårds- och miljöentusiasten! Vi fokuserar vi på att tillverka färg  till odlingslådor och växt-stöd med riktmärke att vara komposterbar och inte störa jordens mikroliv. 

I KURSEN INGÅR: Förberedande föreläsning att ta del av från sju dagar innan workshop / Kurskompendium med recept, tips och råd / För- och eftermiddagsfika samt lunch / Rabatt 10% på linolja, kitt och linoljefärg från Mandelgren AB, erbjudandet gäller för deltagare till och med sju dagar efter workshop.

KURSLEDARE: Kerstin Lyckman – Konservator, färgforskare och grundare till Mandelgren AB

VAR? Mandelgrens ateljéer på Gevertska Gården utanför Vara.

När? Torsdagen den 18 maj (Kr.himmelsf)  10.00 – 16.00.

KURSAVGIFT: 1 990:- inkl moms (25%).

ANMÄLAN: Fyll i formuläret längst ner på denna sida

Gunnebo 2018 ute o inne - 4
Updating…
  • Inga produkter i varukorgen.