Denna webbplats använder cookies för att vi ska kunna ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälpa vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen du tycker är mest intressanta och användbara.
Sekretessöversikt
Användning av Linolja 1851 på ek
Användning av Linolja 1851 på ek
Jag har tillverkat en ny rorkult (i ek) till en båt. Jag tänkte enbart olja den med er linolja 1851. Har två korta frågor:
– Hur varmt ska man värma linoljan? Jag ser att ni rekommenderar 80 grader. Har dock läst på flera ställen att man rekommenderar 140 grader, vilket är rätt så stor skillnad.
– Hur många påstrykningar rekommenderar ni? Räcker det med en påstrykning eller är det bättre med två?
_____________
Tack för frågan! Jag flikar in svaren i din text nedan.
Jag har tillverkat en ny rorkult (i ek) / Ek är ett speciellt träslag, bra val antagligen för beständigheten av träet, däremot kan den syran som finns i eken vara lite nedbrytande för oljan, så du kommer att få göra om proceduren rätt så ofta, 1 gång om året skulle jag föreslå. till en båt. Jag tänkte enbart olja den med er linolja 1851. Bra miljöval! Eftersom oljan bryts ned och du är i ett vattendrag, så är det en fördel att använda Linolja Anno 1851 vilket faktiskt är den enda kokta linolja som klassificerats som “Rekommenderad” i Byggvarubedömningen.
Har två korta frågor:
– Hur varmt ska man värma linoljan? Jag ser att ni rekommenderar 80 grader. Har dock läst på flera ställen att man rekommenderar 140 grader, vilket är rätt så stor skillnad. Det skulle kunna vara en fördel med 140 grader, men har du tid att vänta på torken, så tar inte penseln lika mycket stryk vid 80 grader.
– Hur många påstrykningar rekommenderar ni? Räcker det med en påstrykning eller är det bättre med två? Två är bättre än en, särskilt om du märker att underlaget suger olja. Se bara till att du själv inte är påstruken, då oljan är varm. ; )